Send a friend
 
Stuur deze pagina aan een vriend of bekende. Via een link kunnen ze deze pagina dan direct openen.
 
 
 
Aan
 
 
Email
 
 
 
 
Van
 
 
Email
 
 
 
 
Boodschap
 
 
 
 
 
 
 

Tel +31(0)24 397 1204

Home
English
Send a friend
Adres en route
 
 
 

Het milieu en

Uiteraard moet de Poort als
bedrijf alles doen om zo
milieuvriendelijk mogelijk
haar taken uit te voeren

Hoewel we weten dat het
 lastig is om alles te doen wat
we zouden willen, maken we
elk jaar wel een aantal
stappen op dit gebied


 

De Poort

Energie:
Vanaf 1 maart 2014 sieren 274 zonnepanelen onze daken en zijn we voor 50% zelfvoorzienend wat onze electriciteit betreft. Beetje bij beetje zijn we op weg.

Uiteraard is er in ons conferentieoord geen gloeilamp meer te vinden en bestaat een 75% van de verlichting uit ledlampjes. Voor de overige verlichting gebruiken we spaarlampen.  
De buitenverlichting heeft per lamp nooit meer dan 5 watt.

Onze ovens zijn gasgestookt en daardoor veel zuiniger dan electraovens. De gebouwen worden gestookt met energiezuinige ketels met zeer hoog rendement.

Onze douches hebben thermostaatkranen, zodat lang mengen of bijmengen niet nodig is en zijn voorzien van waterbesparende koppen.

Nieuw: Een waterput (30mtr.diep) is reeds geslagen. Vanaf mei 2016 gebruiken we dat water voor besproeing van onze terreinen. Een volgende stap is om dit water te gebruiken voor het spoelen van toiletten.

Schoonmaak:
We werken voor vloeren, meubilair en ramen 100% met microvezel.
Voor badkamers en andere natte ruimten werken we met snel afbreekbare, natuurvriendelijke middelen. Overal hangen daarvoor automaatjes die het verhinderen meer zeepmiddel te doseren dan het hoog nodige. Wat je niet gebruikt spaart het milieu maximaal, is het motto in de schoonmaak. Zelfs onze vaatwasmachine doet zijn werk met biologisch afbreekbaar zeepmiddel,
En dat het kan blijkt uit de reactie van onze gasten want die roemen het niveau van schoonmaken.

Keuken:
We gebruiken alleen verse producten. Groenten en fruit uit het seizoen en zo dicht mogelijk uit de omgeving. Wat je niet hoeft te vervoeren en van het koude land komt spaart de meeste energie!
De zuivelproducten en het vlees dat we gebruiken is biologisch verantwoord. Toevoegingen gebruiken we niet en halfproducten alleen daar waar er geen alternatief is, en het is zeker de moeite waard om eens te komen proeven van ons heerlijk biologisch brood in alle soorten en maten.
Dat wat we op vegetarisch gebied doen is ook voor veel gasten die graag vlees willen eten een leuke uitdaging! We bieden beide aan en dan is het leuk te zien dat (vlees)gasten ook kunnen genieten van de vegetarische schotels.

We zijn blij op deze manier ons steentje bij te dragen en daarbij zijn suggesties van harte welkom.Het door de diverse Groesbeekse ondernemers getekende energie convenant.
Doel: besparing van 3 tot 5 % per jaar tot 2018

Instellingen die worden ondersteund