Send a friend
 
Stuur deze pagina aan een vriend of bekende. Via een link kunnen ze deze pagina dan direct openen.
 
 
 
Aan
 
 
Email
 
 
 
 
Van
 
 
Email
 
 
 
 
Boodschap
 
 
 
 
 
 
 

Tel +31(0)24 397 1204

Home
English
Send a friend
Adres en route

 
 
 

Een aantal organisaties


De gasten van de Poort

Klik links op de naam voor meer informatie


Naam: The Spirit
E-mail:
Website: http://www.declou.com

Atelier De Clou organiseert
‘Wheels in motion’- workshops

It is possible that the next Buddha will not take the form of an individual. The next Buddha may take the form of a community - a community practicing under-standing and loving kindness, a community practicing mindful living. This may be the most important thing we can do for survival of the Earth. Thich Nhat Than.

Voorafgaand aan een ‘The spirit we can be’-workshop in december 2009 zijn er vier workshops om het wiel van inspiratie in beweging te zetten en te laten draaien. Doelstelling: Verbinding. Inspiratie voelen, voeden en delen. Hoe geef je individueel en als groep vorm aan je inspiratie; hoe leef je je inspiratie? Hoe leef je het Nu, niet in onderscheiding, maar in verbinding? Er zijn de laatste tien, twintig jaar veel mensen tot het inzicht gekomen dat hun leven in velerlei opzichten wordt gedomineerd door armoede bewustzijn. Een bewustzijn dat onophoudelijk aangestuurd wordt door het verlangen naar een ander (mooier, completer) leven omdat het huidige leven iets mist of juist iets wel heeft waar je graag vanaf wilt. Het is een bewustzijn dat zijn oriëntatie vindt in objecten; dingen, structuren, gedachten, concepten en tijd. En in de drang zich te willen onderscheiden van de ander. Naast het inzicht van het armoede bewustzijn zijn er ook korte of langere momenten van rijkdom bewustzijn; momenten van diepe innerlijk rust en vrede. Het is een bewustzijn dat zich ontvouwt in ruimte en eenheid, in verbinding en een zijn met de aarde. Er zijn vele wegen (Yoga, Zen, Zijnsoriëntatie, Almaas, Voice Dialogue, Big Mind Big Heart, 5Ritmes®, etc.) om tot het inzicht van deze twee werelden te komen; elke weg is mooi en zinvol, maar gebaseerd op onderscheiding. Geen enkele weg kan zich erop voor laten staan de weg te zijn. Het samenkomen van veel verschillende wegen kan zeer inspirerend zijn en het is onze over-tuiging dat het nu de tijd is om te kijken wat ons verbindt. Vandaar dat we in deze workshops voorbij de grenzen van de ‘verschillende’ wegen willen gaan, als in de teachings van Eckhart Tolle en daarbij graag ruimte bieden aan een ieder die zijn of haar inspiratie wil delen in het spel tussen armoede en rijkdom, object- en ruimte-bewustzijn, in verbinding met elkaar; in de kracht van het NU.

De workshopdagen zijn bedoeld voor mensen die spiritueel georiënteerd zijn, voor mensen die zich inzetten voor klimaat en milieu, voor gezond voedsel, voor andere verdeling tussen rijk en arm, voor mensen zoals jij en ik. Tijdens de workshopdagen werken we vanuit de teachings van Eckhart Tolle met Zenmeditatie, Zijnsoriëntatie, Lichaamswerk, Voice Dialogue, 5Ritmes® en Mindfulness.
Van juli tot en met november 2009 zijn er vier workshops:


Begeleiding:
Toos van Huijgevoort (Zen en Voice Dialogue), Evert van de Ven (Mindfulness, Zijnsoriëntatie en teachings Eckhart Tolle)
*) m.m.v. Irène Bakker (Big Mind Big Heart as developed by Genpo Roshi) en Ron Hagendoorn (5Ritmes® van Gabrielle Roth)


Lokatie: De Poort te Groesbeek, Biesseltsebaan 36, 6561 KC Groesbeek, tel. 024 3971204, www.depoort.org


Opgave:
Door overmaking van de workshopkosten op
Triodosbank rekeningnr 390187585, tnv Stichting The Spirit,
Beek- Ubbergen, ovv deelnemersnaam en workshopdata.


Na aanmelding ontvangt u een bevestiging van deelname en twee weken voor aanvang van de workshop wordt u de benodigde informatie met het definitieve programma toegestuurd.


Voor inlichtingen en vragen:
Evert van de Ven, Atelier De Clou
PH 7, Prins Hendrikstraat 7
6521 AV Nijmegen
tel. 06-26024682
e-mail: nu@declou.com
website: www.declou.com

Wheels in motion valt onder Stichting The Spirit, KvK Centraal Gelderland 09195952