Send a friend
 
Stuur deze pagina aan een vriend of bekende. Via een link kunnen ze deze pagina dan direct openen.
 
 
 
Aan
 
 
Email
 
 
 
 
Van
 
 
Email
 
 
 
 
Boodschap
 
 
 
 
 
 
 

Tel +31(0)24 397 1204

Home
English
Send a friend
Adres en route
 
 
 
 
 
 
 

 

Training omgaan met weerstand (2 dagen)


Datum:18 jan 2022 > 19 jan 2022
Begintijd:09:30 uur
Eindtijd:16:30 uur
 
 
Organisator:Heel opleidingen
E-mail:
Website:https://www.heelopleidingen.nl/
Telefoon:+31 6 445 44 067

 

Steeds weer die weerstand, wat nu?


Herken je dit? Je hebt iets nieuws bedacht om iets dat stroef verloopt op te lossen. Echter in plaats van dat je collega's enthousiast reageren, stroomt het op de een of andere wijze niet. Je krijgt een ..... "Ja, maar" discussie en er ontstaat geen draagvlak voor je idee. Sterker nog in plaats van positieve energie ontstaat er negatieve energie. Als dat het geval is, ben je in de valkuil van weerstand gestapt. Dat is niet erg en helaas ook niet altijd te voorkomen. Alleen je moet er wel z.s.m. uit.

Dan gaat het o.a. om zaken als:

• "Telkens wanneer ik enthousiast met een oplossing kom, zijn verschillende van mijn collega's in staat om daar binnen 5 minuten weer een nieuw probleem van te maken."
• "Het lijkt wel of ik steeds iets niet goed doe. Als ik iets inbreng, krijg ik steeds de volle laag. Het lijkt wel of ze zich persoonlijk aangevallen voelen. Terwijl ik toch alleen maar met werkgerelateerde zaken kom."
• "Als ik met argumenten kom waarom het goed is om iets anders te gaan doen, lijkt het net of de ander mij niet echt hoort. Het gesprek gaat na verloop van tijd ongemerkt over geheel andere dingen dan waar ik het over wilde hebben."
• "Wanneer ik mensen niet meekrijg met mijn ideeën raakt me dat persoonlijk. Ik heb daar last van. Wat kan ik doen om daar anders mee om te gaan?"

Wat levert onze training je op?

In onze praktische training leer je samen met 'lotgenoten' hoe je o.a. met bovenstaande situaties om kan gaan. Je gaat onder begeleiding van 2 ervaren trainers met een kleine groep aan de slag met praktische oefeningen. En krijgt concrete handvatten om op een positieve wijze met weerstand om te gaan.

Na de training herken je de verschillende vormen van weerstand die jij in jouw dagelijkse praktijk tegenkomt. Je weet waarom er überhaupt weerstand ontstaat en kan achterhalen wat erachter zit. Ook weet je hoe je daar op een constructieve manier mee om kan gaan en hoe je mensen mee kunt krijgen.

Voor wie?

Voor iedereen die regelmatig weerstand tegen komt en wil leren hoe daar op een positieve wijze mee om te gaan. Dus wil je wat meer achtergrond en wat handige handvatten om mensen mee te krijgen. Dan is deze training omgaan met weerstand wat voor je.

Petri Elemans en Ad van Heijst

Petri Elemans is een echte verbinder en voelt feilloos aan of er wel of geen sprake is van contact tussen mensen. Haar ervaring is dat je vaak pas echte gedragsveranderingen ziet als mensen in hun kern geraakt worden. Haar passie is om mensen opnieuw in verbinding te brengen met hun kern. De ervaring uit haar eigen werk- en persoonlijke leven zet zij nu in bij haar trainingen om andere mensen te begeleiden om hun eigen weg te vinden.

Ad van Heijst is in staat om snel voor een veilige omgeving te zorgen. Door zichzelf open te stellen nodigt hij anderen uit om dat ook te doen. De rode draad is dat hij mensen helpt om hun eigen doelen te verwezenlijken door op zoek te gaan naar hun innerlijke drijfveren. Ad heeft er plezier in om naar mensen te luisteren, zijn kennis te delen en mensen aan het denken te zetten.

Praktische Informatie

Datum: 18 en 19 januari 2022
Kosten: € 495,- inclusief koffie/thee en lunch.
Locatie: Conferentieoord De Poort
Meer informatie: Kijk op https://www.heelopleidingen.nl/communicatietrainingen/training-omgaan-met-weerstand/