Send a friend
 
Stuur deze pagina aan een vriend of bekende. Via een link kunnen ze deze pagina dan direct openen.
 
 
 
Aan
 
 
Email
 
 
 
 
Van
 
 
Email
 
 
 
 
Boodschap
 
 
 
 
 
 
 

Tel +31(0)24 397 1204

Home
English
Send a friend
Adres en route
 
 
 
 
 
 
 

 

De kunst van het luisteren.


Datum:11 jun 2020 > 11 jun 2020
Begintijd:09:30 uur
Eindtijd:17:00 uur
 
 
Organisator:Heel opleidingen
E-mail:
Website:https://www.heelopleidingen.nl/
Telefoon:+31 6 445 44 067

 

De kunst van het luisteren. Een praktische training.


Begrijpen wat de ander bedoelt te zeggen. Daar gaat het in goede communicatie om. Soms denk je dat je heel goed geluisterd hebt naar een collega, ouder of leerling en dan blijkt achteraf dat je het toch niet helemaal begrepen hebt. In de praktijk van alledag blijkt dat goed luisteren, vaak best lastig is. Deze training verbetert je luistervaardigheden en geeft praktische tips.

Wat levert deze training je op?

Je krijgt zicht op hoe je geneigd bent om te luisteren en krijgt praktische handvatten om daadwerkelijk te horen wat de ander bedoelt te zeggen. Hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen en ontwikkel je meer inlevingsvermogen en een open houding. Je verdiept je luistervaardigheden, maakt door gericht te luisteren contact en geeft zo de ander meer ruimte om zich te uiten. Ook weet je door goede vragen te stellen, te achterhalen wat de ander echt wil zeggen. Kortom je leert een meer ontspannen manier van communiceren met anderen.

Wat zeggen de deelnemers over deze training:

• ”Ik heb veel inzicht gekregen en heb de kracht van luisteren ervaren. Ook heb ik praktische tips gekregen en weet wat ik wel moet doen en wat zeker niet.” (Karin)
• “Ik begrijp nu dat iemand zich soms niet door mij gehoord voelt en dat dat steeds spanning gaf. Gelukkig weet ik nu wat ik nu anders moet doen.” (Annelies)
• “Wat een eye-opener. Ik besef nu pas dat luisteren héél véél meer is dan alleen de woorden horen. Wat heb ik in het verleden veel gemist en wat is het eenvoudig om het beter te doen. Ik ben blij dat ik deze training heb gevolgd.” (Bibi)
• “Ik heb in deze training écht de kracht van gericht luisteren én doorvragen ervaren. Ik weet nu door de tips hoe ik dit kan gebruiken om beter contact te maken met anderen.” (Ingeborg)

De aanpak:

In deze training van een dag worden veel oefeningen gedaan waarbij we oefenen met échte situaties die spontaan ontstaan. Geen gekunstelde rollenspellen! We laten je ervaren dat je met je hele lijf communiceert en dat de uitgesproken woorden slechts een klein onderdeel uitmaken van wat de ander bedoelt te zeggen. Ook geven we je tips hoe je daar gericht gebruik van kunt maken. We werken o.a. met de methodieken van NLP en systeemwerk en hanteren bij deze training ook de principes van geweldloze communicatie. We werken met twee trainers in kleine groepen (maximaal 12) zodat iedereen kan oefenen en de aandacht krijgt die hij verdient.

Voor wie?

Deze trainingsdag is bestemd voor mensen die de kracht van écht luisteren willen ervaren en daar hun voordeel mee willen doen.

Praktische Informatie

Datum : 11 juni 2020.
Kosten : € 195,- inclusief lesmateriaal, koffie/thee en lunch.
Locatie : Conferentieoord De Poort Groesbeek
Meer info : https://www.heelopleidingen.nl/communicatietrainingen/de-kunst-van-het-luisteren/