Send a friend
 
Stuur deze pagina aan een vriend of bekende. Via een link kunnen ze deze pagina dan direct openen.
 
 
 
Aan
 
 
Email
 
 
 
 
Van
 
 
Email
 
 
 
 
Boodschap
 
 
 
 
 
 
 

Tel +31(0)24 397 1204

Home
English
Send a friend
Adres en route

 
 
 

 

Training 'Onbegrepen gedrag'


Datum:27 mrt 2020 > 27 mrt 2020
Begintijd:09:30 uur
Eindtijd:16:30 uur
 
 
Organisator:Heel opleidingen
E-mail:
Website:https://www.heelopleidingen.nl/
Telefoon:+31 6 445 44 067

 

‘Onbegrepen gedrag: welke onvervulde behoefte zit eronder?’

Voor jou als professional die dagelijks met mensen werkt en zichzelf als instrument inzet voor een goede relatie, is het van groot belang om zicht te hebben op je eigen emoties en gevoelens. Want in het contact met de anderen gebeurt er onbewust best veel. Denk aan situaties die vreugde oproepen maar juist ook de emoties als machteloosheid, irritatie of boosheid die bij onbegrepen gedrag of probleem gedrag van cliënten vaak naar boven komen. Daarom is het goed dat je leert hoe je die emoties op een goede wijze kunt onderzoeken en hanteren. In deze praktische training leer je concrete vaardigheden om in verschillende fases van de zorg een goed contact op te bouwen met mensen die lijden aan bijv. dementie. Je krijgt zicht op wat er in de interactie gebeurt tussen jou en de cliënt en wat je vooral wel en niet moet doen in dit contact.

Daarnaast kijken we wat je zou kunnen doen om te achterhalen welke behoeften een cliënt heeft en hoe je daar op een praktische wijze mee om kunt gaan.

Na deelname aan deze cursus heb je meer inzicht in je eigen gedrag en wat dat oproept bij de ander. Wat doe je precies? Zowel verbaal als non-verbaal en wat roept dat op bij de ander? Je leert om vanaf een afstand naar jezelf te kijken en te doen wat in een bepaalde situatie gewenst is. Het resultaat is dat je uiteindelijk beter contact kunt leggen met minder moeite. Hierdoor ontstaat meer begrip voor elkaar. Dit heeft weer tot gevolg dat het minder escaleert en dat je je minder snel overbelast gaat voelen.

Dit zeggen deelnemers over de training:

“Een praktische training met handvatten die je zo in de dagelijkse praktijk kunt gebruiken.”(Leonie)
“Een zinvolle training. Ik had niet door dat ik zoveel effect had op die ander.” (Ben)
“Ik heb ervaren dat mijn enthousiasme soms een averechts effect heeft doordat ik niet afgestemd ben.”(Maria)
“Een waardevolle training die me inzicht heeft gegeven in het brein van mensen met geheugenproblemen.”(Ineke)

Doelgroep

Deze training is voor zorgprofessionals die directe zorg verlenen aan cliënten en die bewust naar hun eigen aandeel willen kijken van zowel hun verbale als non – verbale communicatie en deze meer willen afstemmen bij onbegrepen gedrag. We gaan vooral aan de slag met praktische en ervaringsgerichte oefeningen die we ondersteunen met korte blokjes theorie. De groep bestaat uit maximaal 12 personen.

Petri Elemans en Ad van Heijst

Petri Elemans is een echte verbinder en voelt feilloos aan of er wel of geen sprake is van contact tussen mensen. Haar ervaring is dat je vaak pas echte gedragsveranderingen ziet als mensen in hun kern geraakt worden. Haar passie is om mensen opnieuw in verbinding te brengen met hun kern. De ervaring uit haar eigen werk- en persoonlijke leven zet zij nu in bij haar trainingen om andere mensen te begeleiden om hun eigen weg te vinden.

Ad van Heijst is in staat om snel voor een veilige omgeving te zorgen. Door zichzelf open te stellen nodigt hij anderen uit om dat ook te doen. De rode draad is dat hij mensen helpt om hun eigen doelen te verwezenlijken door op zoek te gaan naar hun innerlijke drijfveren. Ad heeft er plezier in om naar mensen te luisteren, zijn kennis te delen en mensen aan het denken te zetten.

Praktische Informatie

Datum      : 27 maart 2020
Kosten      : € 225,- inclusief koffie/thee en lunch.
Locatie     : Conferentieoord De Poort
Meer info  : Training ‘Onbegrepen gedrag'